Siirry sisältöön

Ajankohtaista


HONGISTON ALUEEN KYLÄYHDISTYS 10 v.

Hongiston alueen kyläyhdistys täyttää tänä vuonna jo kymmenen vuotta. Menneitä aikoja ja tulevia vuosia on syytä juhlistaa kakkukahvein! Toivotamme kyläläisiä ja toki väkeä kauempaakin piipahtamaan Hongiston koululla (Lehmijärventie 956) lauantaina 4.9. klo 14-16. Paikanpäällä pääsee vapaamuotoisesti tutustumaan yhdistyksen perustamisen vaiheisiin ja nykyiseen toimintaan, ja samalla pääsee toki silmäilemään kuluneena kesänä tehdyn koulun eteisremontin tämänhetkisiä tuloksia. Koulun salissa on esille kesän Suuren maalaustapahtuman sekä koululla kokoontuvan kuvispiirin akvarellitöitä. Yhdistys tarjoaa Lehmijärven Marttojen syntymäpäiväkakkukahvit 60 ensimmäiselle. 🎂☕️ Noudatamme ajankohtaisia koronaohjeistuksia, ja sään salliessa kahvittelemaan pääsee myös pihalle. Tervetuloa!

KUVISPIIRI

Koronakurimuksesta huolimatta yritämme sinnikkäästi pitää koulun harrastustoimintaa auki, ja näin ollen syksyn ensimmäinen kuvispiiritapaaminen pidetään su 29.8. klo 12-14 koulun pihapiirissä - olemme siis ulkona.

Et tarvitse akvarellista aiempaa kokemusta, ja voit tulla paikalle vain katsastamaan tunnelmaa tai testaamaan maalaamisen meininkiä. Omia värejä, siveltimiä ja paperia kannattaa ottaa mukaan, jos sellaisia omistat, mutta alkuun saat lainavälineitä myös koululta. Noin joka toinen kerta meitä on opastamassa kuvataiteilija Marjis Romanainen, ja tuolloin kuvispiirikerta kustantaa 5 €/hlö. Tervetuloa kaikenikäiset ja -tasoiset kuvantekijät!

Jos sää on aivan huono, tapaaminen perutaan. Tarkemmat lisätiedot:
Raija Pikku-Pyhältö: 0456730291 tai raijapp@iki.fi

KYLÄAVUSTAJA

Hongiston koululla aloitti kesällä 2020 kyläavustaja. Avustajan toimenkuvana on tarjota kaikille yhdistyksen jäsenille (eli kannatusmaksun maksaneille) apua pieniin sisä- ja ulkotöihin. Kyläavustajan pesti on yhden vuoden mittainen, ja hyvien kokemusten pohjalta ryhdyimme etsimään ja löysimme uuden avustajan. Avustaja tekee jokamiestason töitä, jotka tukevat kyläläisten arkea ja asumista. Tällaista palveluita ovat mm. piha- ja lumityöt, pienet kunnostustyöt, asiointi, siivoaminen ja puiden pilkkominen. Luvanvaraisia töitä kyläavustaja ei tee.

Uusi kyläavustajamme on Riitta Mäkilä, ja hänet tavoittaa arkisin klo 8-16 numerosta 045 278 3993. Hinta tilaajalle on 10 €/h sekä matkakulut Hongiston koululta 0,43 €/km. Summa maksetaan yhdistyksen tilille. Jos siis tarvitset apua, ota rohkeasti Riittaan yhteyttä!

Lisätietoja hankkeesta www.suomenkylat.fi/hankkeet/tyota-kaikille.

PS. Etkö ole vielä maksanut yhdistyksen kannatusmaksua? Maksu on 10 €/vuosi/talous ja sen voi maksaa tilille FI18 4006 0010 1290 43.