Siirry sisältöön

Ajankohtaista

Hongiston koulun salissa on tulevina viikkoina kaksi taidenäyttelyä. Näyttelyihin on vapaa pääsy.

Hongiston kuvispiiriläisten töitä on esillä tiistaista sunnuntaihin, 12.-17.7.2022 klo 12-15. Töitä on valmistunut yhteisissä kokoontumisissa talven ja kevään aikana. Mukana on myös taiteilijoiden omia aiheita sekä Suuren maalaustapahtuman aikana tehtyjä tuotoksia.

Kolmen kaveruksen kesänäyttelyn avajaiset ti 19.7. klo 13-15. Näyttely “Laidasta laitaan” on avoinna 20.-31.7. ti-la klo 14-17, su klo 13-17, muulloin sopimuksen mukaan (045 6730291 Raija). Esillä on luontoaiheisia teoksia, henkilökuvia ja kuvitteellisia teoksia, jotka on tehty akvarelleilla, öljyväreillä tai piirtäen. Tämä näyttely on kolmen kaveruksen – Riitta Karvosen, Raija Pikku-Pyhällön ja Marjis Romanaisen – kolmas yhteinen kesänäyttely. Tule sinäkin piipahtamaan koululla taiteen parissa!


KIRJAPIIRI

Kirjapiiri kokoontuu noin neljän viikon välein, ja tapaamisessa sovitaan aina seuraavan kirjapiirin aihe ja aikataulu. Tästä tiedotetaan kirjapiirin facebook-sivulla (Hongiston kirjapiiri). Voit olla myös yhteydessä saara.sotala(at)hotmail.com. Kirjapiiriin osallistuakseen ei tarvitse olla kirjanoppinut eikä laajalti lukenut, vaan mukaan voi tulla varsin matalalla kynnyksellä!

KUVISPIIRI

Yhdistyksen kuvispiirissä ei tarvitse akvarellista aiempaa kokemusta, ja voit tulla paikalle vain katsastamaan tunnelmaa tai testaamaan maalaamisen meininkiä. Omia värejä, siveltimiä ja paperia kannattaa ottaa mukaan, jos sellaisia omistat, mutta alkuun saat lainavälineitä myös koululta. Noin joka toinen kerta meitä on opastamassa kuvataiteilija Marjis Romanainen, ja tuolloin kuvispiirikerta kustantaa 5 €/hlö. Tervetuloa kaikenikäiset ja -tasoiset kuvantekijät!

Lisätietoja: Raija Pikku-Pyhältö 0456730291 tai raijapp@iki.fi

Kuvispiirin kevätlukukausi 2022 on päättynyt. Seuraavan kerran maalailemme su 10.7. kesän Suuressa maalaustapahtumassa Helene Schjerfbeckin päivän kunniaksi.

PUISTOJUMPAT
Heinäkuussa jumppaohjaajamme Sini pitää monipuolisia puistojumppatunteja tiistaisin klo 17.30-18.30 koulun pihalla (sateella ollaan sisällä salissa). Jumppamaksu on 4 €/kerta.

KYLÄAVUSTAJA

Hongiston koululla aloitti kesällä 2020 kyläavustaja. Avustajan toimenkuvana on tarjota kaikille yhdistyksen jäsenille (eli kannatusmaksun maksaneille) apua pieniin sisä- ja ulkotöihin. Kyläavustajan pesti on yhden vuoden mittainen, ja hyvien kokemusten pohjalta ryhdyimme etsimään ja löysimmekin uuden avustajan Riitan kaudelle 2021-2022. Avustaja tekee jokamiestason töitä, jotka tukevat kyläläisten arkea ja asumista. Tällaista palveluita ovat mm. piha- ja lumityöt, pienet kunnostustyöt, asiointi, siivoaminen ja puiden pilkkominen. Luvanvaraisia töitä kyläavustaja ei tee.

TÄLLÄ HETKELLÄ ETSIMME UUTTA KYLÄAVUSTAJAA Riitan pestin päätyttyä! Avustajan löytymisestä tiedotamme erikseen, ja siinä vaiheessa kyläavustajan tavoittaa arkisin klo 8-16 numerosta 045 278 3993. Hinta tilaajalle on 10 €/h sekä matkakulut Hongiston koululta 0,43 €/km. Summa maksetaan yhdistyksen tilille. Jos siis tarvitset apua, seuraa tiedotusta!

Lisätietoja hankkeesta www.suomenkylat.fi/hankkeet/tyota-kaikille.

PS. Etkö ole vielä maksanut yhdistyksen kannatusmaksua? Maksu on 10 €/vuosi/talous ja sen voi maksaa tilille FI18 4006 0010 1290 43.