Siirry sisältöön

Ajankohtaista 2023


Hongiston Tarmon ulkolentopalloturnaus kamppaillaan suurin menoin lauantaina 16.8., kannustusjoukkoihin on vapaa pääsy ja aiempien vuosien tapaan kylän oma joukkue mittelöi kentän kuninkuudesta.

Kesäkautemme huipentuu lauantaina 26.8. klo 15 alkavaan Hongiston koulun 105-vuotisjuhlaan. Tarjoamme kakkukahvit, laulamme vanhoja koululauluja Hongiston koulun vuosikymmeniltä vihtiläisen Palajärven musiikkiyhdistyksen Sonante-orkesterin kanssa ja Jussi Roms kertoo Hongiston historiasta. Taikuri Joona esiintyy koulun salissa klo 17 ja ulkona on lapsille poniratsastusta. Juhla on maksuton, tervetuloa sankoin joukoin!


KIRJAPIIRI

Kirjapiiri kokoontuu noin neljän viikon välein, ja tapaamisessa sovitaan aina seuraavan kirjapiirin aihe ja aikataulu. Tästä tiedotetaan kirjapiirin facebook-sivulla (Hongiston kirjapiiri). Voit olla myös yhteydessä saara.sotala(at)hotmail.com. Kirjapiiriin osallistuakseen ei tarvitse olla kirjanoppinut eikä laajalti lukenut, vaan mukaan voi tulla varsin matalalla kynnyksellä!

KUVISPIIRI

Yhdistyksen kuvispiirissä ei tarvitse akvarellista aiempaa kokemusta, ja voit tulla paikalle vain katsastamaan tunnelmaa tai testaamaan maalaamisen meininkiä. Omia värejä, siveltimiä ja paperia kannattaa ottaa mukaan, jos sellaisia omistat, mutta alkuun saat lainavälineitä myös koululta. Noin joka toinen kerta meitä on opastamassa kuvataiteilija Marjis Romanainen, ja tuolloin kuvispiirikerta kustantaa 9 €/hlö. Tervetuloa kaikenikäiset ja -tasoiset kuvantekijät!

Lisätietoja: Raija Pikku-Pyhältö 0456730291 tai raijapp@iki.fi

KYLÄAVUSTAJA

Hongiston koululla aloitti kesällä 2020 kyläavustaja. Avustajan toimenkuvana on tarjota kaikille yhdistyksen jäsenille (eli kannatusmaksun maksaneille) apua pieniin sisä- ja ulkotöihin. Kyläavustajan pesti on yhden vuoden mittainen, ja tällä hetkellä meillä puuhailee kyläavustajan Raimo. Avustaja tekee jokamiestason töitä, jotka tukevat kyläläisten arkea ja asumista. Tällaista palveluita ovat mm. piha- ja lumityöt, pienet kunnostustyöt, asiointi, siivoaminen ja puiden pilkkominen. Luvanvaraisia töitä kyläavustaja ei tee.

Raimon tavoittaa numerosta 045 278 3993 klo 8-14. Hinta tilaajalle on 10 €/h sekä matkakulut Hongiston koululta 0,53 €/km. Summa maksetaan yhdistyksen tilille. Jos siis tarvitset apua, seuraa tiedotusta!

Lisätietoja hankkeesta www.suomenkylat.fi/hankkeet/tyota-kaikille.

PS. Etkö ole vielä maksanut yhdistyksen kannatusmaksua? Maksu on 10 €/vuosi/talous ja sen voi maksaa tilille FI18 4006 0010 1290 43.