Siirry sisältöön

Ajankohtaista

KOULUN ULKOMAALAUS
Kesän 2020 aikana Hongiston koulu saa uuden hienon punamultapinnan. Ulkomaalaustyö toteutetaan talkootyönä viikonloppuisin kesä-heinäkuussa, ja kaikki kynnelle kykenevät toivotamme tervetulleiksi rapsuttelemaan, harjaamaan ja maalaamaan. Aloitamme klo 10 lauantaisin ja sunnuntaisin. Maalaustyö on luonnollisesti myös iso taloudellinen satsaus, joka on mahdollista toteuttaa yhdistyksen omien varojen, kannatusmaksujen yhteydessä saadun rahallisen remonttituen sekä hyvien yhteistyökumppaneiden avulla!

KYLÄAVUSTAJA
Nyt yhdistyksen jäsenten (eli kaikkien kannatusmaksun maksaneiden) on mahdollista saada apua pieniin sisä- ja ulkotöihin, kun kylällämme aloittaa maanantaina 22.6. kyläavustaja. Avustaja tekee jokamiestason töitä, jotka tukevat kyläläisten arkea ja asumista. Tällaista palveluita ovat mm. piha- ja lumityöt, pienet kunnostustyöt, asiointi, siivoaminen ja puiden pilkkominen. Luvanvaraisia töitä kyläavustaja ei tee.

Kyläavustajamme on lohjalainen Mikko Häkli ja hänet tavoittaa arkisin klo 8-16 numerosta 045 278 3993. Hinta tilaajalle on 10 €/h sekä matkakulut Hongiston koululta 0,43 €/km. Summa maksetaan yhdistyksen tilille. Jos siis tarvitset apua, ota rohkeasti Mikkoon yhteyttä!

Lisätietoja hankkeesta www.suomenkylat.fi/hankkeet/tyota-kaikille.

PS. Etkö ole vielä maksanut yhdistyksen kannatusmaksua? Maksu on 10 €/vuosi/talous ja sen voi maksaa tilille FI18 4006 0010 1290 43.

SUURI MAALAUSTAPAHTUMA
Tervetuloa koko perheen Suureen maalaustapahtumaan Hongiston koulun pihalle su 12.7. klo 12-15! Maalataan ja piirretään kesäkuvia rennosti Schjerfbeckin hengessä. Myös koulun seinien maalaaminen onnistuu tässä tapahtumassa, ks. edellä =)

Mukaan voit ottaa omat vesivärit, pensselit, kyniä ja paperia sekä viltin, mutta myös lainavälineitä löytyy. Tapahtumassa on ohjaaja, ja mukaan voivat tulla niin aloittelijat kuin konkarit ikään katsomatta. Maalaustapahtuman päätteeksi halukkaiden työt ripustetaan yhteiseen näyttelyyn koululle.

Ilmoittautumiset Raijalle raijapp@iki.fi tai tekstarilla 0456730291 ma 6.7. mennessä. Kerro yhteystietosi, tuotko omat välineet ja oletko paikalla koko ajan. Tilaisuus on maksuton, tarjoamme pientä purtavaa ja lapsille osallistumislahjat.

Tapahtuma järjestetään sään salliessa ulkona. Sadesäällä maalaamme sisällä, ja tuolloin n. 30 ensimmäistä ilmoittautunutta mahtuu mukaan. Ilmoittautuneille tiedotetaan tästä tarvittaessa erikseen.

KIRJAKAMPANJA
Hongiston koululla alkaa kesän pituinen Kirjaketo-kampanja! Tarkoitus on, että luettuasi kirjan voit leikata ja värittää tai muulla tavoin askarrella - kaikenlaiset luovat ratkaisut saa ottaa käyttöön - jonkinlaisen kesäiseen niittymaisemaan liittyvän kuvan (kukkia, lehtiä, hyönteisiä, pilviä ym., koko noin 10 cm), johon kirjoitat oman nimesi sekä lukemasi kirjan nimen. Nämä ”osallistumiskupongit” voit palauttaa kirjekuoressa Hongiston koulun ilmoitustaululla olevaan valkoiseen postilaatikkoon (Lehmijärventie 956). Elokuun loputtua kampanjamateriaali koostetaan kesämaisemaksi, joka asetellaan näytteille koulun tiloihin.

Kampanja on tarkoitettu kaikille ikään katsomatta ja mukaan kelpaavat ilman muuta itse luettujen kirjojen lisäksi myös lapsille ääneen luetut kirjat. Osallistujia muistetaan pienellä palkinnolla ja osallistujien kesken arvotaan myös muutama kirjayllätys. Mukavia lukuhetkiä!