Siirry sisältöön

2017

26.2. vietettiin laskiaista. Leudoista säistä ja ohuesta lumipeitteestä huolimatta päästiin testaamaan pulkkien ja liukurien luistoa ja uskaliaimmat kokeilivat talutusratsastustakin. Teeman mukaisesti herkuteltiin hernesopalla, grillimakkaralla sekä tietenkin laskiaispullilla.

8.4. pääsiäisaskartelutapahtumassa höyhenet pöllysivät, kun valmistauduttiin virpomisiin sekä askarreltiin tekijästä riippuen veikeitä tai kammottavia pääsiäiskortteja.

6.5. Hongiston Tarmon kevättempauksessa lämmiteltiin laviksen rytmeissä ja kisailtiin erilaisissa pihapeleissä.

Helatorstaina 25.5. talkoiltiin auringonpaisteessa koululla, siirettiin puita liiteriin ja illalla otettiin rennosti Saarikossa, jossa lämmitettiin sekä grilli että sauna.

17.6. vietettiin koululla mukavaa kesälauantaita. Pihakirppiksellä tavara vaihtoi omistajaa ja puffetissa paisteltiin vohveleita. Lisäksi avattiin Hongistolla ainakin toistaiseksi hyvin elinvoimainen perinne, joka yhdisti musiikin avulla soittajia tält ja tualt pualt Turuntietä. Kyläyhdistyksen saamasta lahjoituspianosta lähtenyt ja moneen suuntaan laajentunut aatos sai aikaan yhteisvoimin toteutetun täysimittaisen konsertin, kylän oman orkesterin sekä kuoron, mikä ei ole lainkaan hassumpi saavutus kyläyhdistykseltä. Mikä mukavinta, tätä yhteistä ponnistusta oli saapunut kuulemaan täysi salillinen yleisöä, ja muutama innostunut musiikinystävä kuunteli konsertin eteisenkin puolelta.

Lauantaina 5.8. jokavuotinen Hongiston Tarmon lentopalloturnaus keräsi koulunmäen täyteen väkeä, ja ilmassa oli suurta urheilujuhlan tuntua, kun joukkueet kamppailivat erävoitoista ja finaalipaikasta. Kyläyhdistyskin oli edustettuna turnauksessa. Tekivät parhaansa ja katsoivat mihin se riitti. Tänä vuonna ei aivan kärkisijoille.

4.11. vietettiin kammottavissa tunnelmissa Hongiston Halloweeniä. Tupa oli täynnä kalvakoita ja mitä ilmeisimmin akuuttia ensiapua tarvitsevia kulkijoita. Nälkää ei karuimmankaan zombin tarvinnut onneksi kärsiä, sillä buffetin vertahyytävät tarjottavat toivat siltä osin helpotusta hirviöiden elämään.

Lauantaina 25.11. vietettiin naisten pikkujouluja, joissa nautittiin hyvästä seurasta sekä nyyttäripöydän herkuista kuulopuheiden mukaan lähes aamuun asti.

3.12. kuultiin kylän harrastajamuusikoiden paljon toivottu ja hartaasti valmisteltu joulukonsertti. Tunnelmalliseksi koristellussa salissa konsertin avasi Suomen juhlavuoden kunniaksi komeasti soinut Finlandia sekä laaja kattaus muuta ajankohtaan sopivaa musiikkia. Konsertti päätettiin oman kyläorkesterin säestämään Maa on niin kauniiseen, ja konsertin jälkeen päästiin vielä herkuttelemaan glögillä ja pipareilla.

16.12. tuoksui koululla joulu, kun Marttojen maistuva joulupuuro toi lupausten mukaisesti joulun tullessaan. Kyläläiset pääsivät osallistumaan arpajaisiin ja näkivät vilauksen siitä, mitä maanantaina ahkerasti treenanneet naperojumppalaiset olivat syyskaudella oppineet.