Siirry sisältöön

2019

Lauantaina 4.5. puuhakas joukko talkooväkeä huhki puita pienentäen, klapeja kantaen sekä haravoiden. Välillä ehdittiin seisahtumaan talkooeväille grillin äärelle, minkä jälkeen palattiin jälleen työn äärelle.

Lauantaina 11.5. iloinen joukko aikuisia ja lapsia pääsi leikkimään tuttuja pihapelejä koulun pihalla sekä lentopallokentällä Hongiston Tarmon mukavassa Kevättempauksessa. Turbokeihäänheiton finaalista tuli odotetun tiukka ja kaikki osallistujat palkittiin.

Helatorstaina 30.5. ilahduttavan moni kyläläinen oli suunnannut kulkunsa leirikeskus Saarikkoon, jossa mainiossa säässä grillailtiin, tanssijumpattiin, jumpattiin, tutkittiin muurahaisten elämää, saunottiin ja uitiin.

Lauantaina 8.6. olikin varsinainen tehopäivä, joka alkoi helteisellä pihatapahtumalla, vohveleilla, pehmiksillä ja kylän yritysten tarjontaan tutustumisella kirpputoripöytien ohella. Iltapäiväksi ajettiin ihan Vihtiin asti PuuhaParkiin, jossa vietettiin vauhdikas ja hikinen peuhauspäivä.

Elokuussa kylän lentopallojoukkueen Hongiston Leijojen kauden päätapahtumassa, Hongiston Tarmon ulkolentopalloturnauksessa, saavutettiin historiallista menestystä, kun Leijat ottivat kautta aikain ensimmäisen otteluvoiton turnauksessa. Muilta osin pelit sujuivat odotetusti ja treenikausi jatkuu pitkälle syksyyn. Joukkueeseen mahtuu lisää pelaajia, joten jos syötöt ja iskut ovat kunnossa ja torjuntavoima hyvä - ja erityisesti vaikka näin ei olisi - tervetuloa kokoon ja sukupuoleen katsomatta keskiviikon harjoituksiin klo 18 koulun kentälle!

Naisten pikkujouluja vietettiin lauantaina 30.11. nyyttärityylillä villasukin ja pikkujoulumielellä varustautuneina.

Marttojen mainiolla riisipuurolla herkuteltiin perinteisessä puurojuhlassa 14.12. HoTa palkitsi jälleen vuoden reippaimmat reippailijat, arpajaispalkintoja arvottiin ja itse joulupukkikin ehti piipahtaa koululla!

Tuttuja joululauluja laulettiin ja soitettiin lauantaina 21.12. klo 18 kuusentuoksuisessa salissa joulutorttu- ja glögitarjoiluin. Tästä oli hyvä asettua viettämään viimeisin päiviä ennen aattoa.

Uutena tapahtumana kokoonnuttiin sankoin joukoin koululle toivottamaan uusi vuosi tervetulleeksi aattoiltana. Paikalla oli ilahduttava määrä kyläläisiä ja ihmisiä ihan kauemmistakin pitäjistä, ja vuorotellen ammutuista raketeista saatiin kauniit tulitukset kuluneen sekä alkavan vuoden kunniaksi.